Naturnära och skandinaviska kökstrender

img-0

Tänk hållbart

När du planerar ditt drömkök är det viktigt att tänka på hållbarhet och ta hänsyn till framtiden. Istället för att riva ut allt och börja om från början, kan du överväga att göra små förändringar med det du redan har. Att göra medvetna val och tänka långsiktigt är en viktig trend för 2023 när det kommer till köksrenoveringar.

Skandinavisk design är en populär stil som kännetecknas av enkelhet, harmoni och hållbarhet. Kombinationen av olika träslag och naturnära färger ger en kontrasterande balans som skapar en lugn atmosfär i köket. Förutom enkelhet och hållbarhet kan skandinavisk design också inkludera innovativa lösningar för förvaring och användning av köksutrustning.

img-1

Jordnära toner

När det kommer till färger är jordnära toner en trend för 2023, men det finns också utrymme för personligare val genom att använda kontrastfärger eller nyanserade övergångar. Starkare kulörer kan användas som accentfärger på utvald inredning som kaklade väggar, mindre inredningsdetaljer eller möbler. Färger kan också kombineras med olika texturer och material för att skapa djup och intresse i köket.

Mjuka former är en annan trend för 2023 när det kommer till köksdesign. Runda kanter på köksöar och väggskåp med räfflad yta ger en elegant känsla samtidigt som de mjuka formerna skapar en avslappnad atmosfär. Solid design kan ge en harmonisk kontrast där mjukt matchas med hårt.

img-2

Detaljerna gör det

Detaljer spelar en stor roll i kökstrenderna för 2023. Genom att använda material och texturer kan du ge ytor i köket djup och värde. Det kan vara prickar som skapar skuggor, borstat stål, tuftade mattor eller högglansiga material som blandas med matta ytor. Det är i detaljerna som köket kan få en personlig touch och sticka ut.

Japandi är en minimalistisk stil som är en kombination av japansk och skandinavisk design. Denna trend fokuserar på enkelhet, funktion och naturnära färger och material. Skillnaden mellan de två stilarna är att den skandinaviska stilen har svala färger medan den japanska stilen har varmare naturfärger och mörkare träslag. Japandi ger en harmonisk och varm känsla som passar perfekt för det moderna köket.

Sammanfattningsvis är kökstrenderna för 2023 fokuserade på hållbarhet, enkelhet och personlighet. Genom att välja ut material, färger och former som passar din personliga stil kan du skapa ett kök som är både funktionellt och vackert

LÄS GÄRNA DETTA MED!!