Planerar du att sälja din bostad?

img-0
img-1

Att sälja sin bostad

Planerar du att sälja din bostad? Det kan löna sig att förbereda ditt hus eller din lägenhet inför försäljning genom att homestyla den. Många väljer att anlita en inredningsexpert för att styla sina hem inför fotografering och visning, men det går också bra att göra det själv. Här kommer några tips på hur du kan homestyla ditt hem på egen hand.

img-2

Hyra inredningsexpert

Att hyra in en inredningsexpert för att hjälpa dig med stylingen kan vara ett bra sätt att spara tid och energi inför en fotografering eller visning. Kostnaden för detta varierar beroende på storleken på huset eller lägenheten och hur mycket som behöver stylas. Det kan handla om att styla endast kök och vardagsrum eller att ge badrummet och sovrummet extra omsorg. 

Konsultation kan kosta några tusenlappar medan en större styling kan kosta runt 20 000 kr och uppåt. Även om priset för homestyling kan låta högt är det viktigt att se det i förhållande till hur mycket fastigheten kan öka i värde vid försäljning.

Måste homestyling vara så dyrt

Du behöver inte spendera mycket pengar för att homestyla ditt hem på egen hand. Med enkla medel och små kostnader kan du piffa upp helhetsintrycket. Vi har sammanställt de sex vanligaste tipsen nedan för att hjälpa dig på vägen.

Hallen är bostadens första anhalt och det första intrycket som besökarna får. Det är därför viktigt att göra hallen hemtrevlig genom att styla med växter, textilier och andra detaljer. Se också till att plocka undan överflödiga ytterplagg och skor, men undvik att göra det för sterilt.

I köket är det bra om det är undanplockat och fräscht så att besökarna kan se sig själva laga mat där. Städa undan disk och gamla räkningar och tänk på att visa förvaringsutrymmen. Ställ fram en fruktskål och några kryddväxter för att ge köket ett bättre helhetsintryck.

I badrummet är det viktigt att det känns fräscht och inbjudande. Ta bort så många badrumsartiklar som möjligt och byt till fräscha handdukar i matchande färger. Tänd ett ljus för att skapa en avslappnande atmosfär. Putsa också spegeln, kaklet och toalettstolen för att ge badrummet en extra touch.

I sovrummet är det en god idé att rensa förvaringsutrymmen inför visningen. Sängen är oftast sovrummets största möbel, så det kan verkligen höja intrycket av rummet om den är snyggt bäddad med nya matchande sängkläder, ett fint överkast och kuddar.

img-3

Att skapa ett neutralt intryck

Att styla ditt hem med gröna växter och snittblommorger inte bara ett mer hemtrevligt intryck, utan piggar också upp. Gröna växter gör bostaden mer levande och att köpa några fina snittblommor ger också en touch av färg.

Homestyling handlar också om att skapa ett neutralt intryck som gör att spekulanterna kan tänka sig att bo i lägenheten eller huset. Undvik därför familjefotografier, souvenirer och andra personliga inredningsdetaljer som bara är av värde för dig. Detta gör det svårt för personerna som besöker visningen att själva få en bild av hur det är att leva i bostaden. Rensa och håll det så neutralt och fräscht som möjligt, men undvik att ta bort för mycket så att det blir alldeles för sterilt.

Sist men inte minst, det kan låta självklart men att inte städa ordentligt innan visning är ett vanligt misstag. Oavsett hur mycket du stylar din lägenhet, sänker en oren och oorganiserad bostad upplevelsen för en potentiell köpare. Så, se till att städa grundligt och lägg energi på att rengöra även eventuella utomhusområden såsom trädgård eller balkong. En potentiell köpare kommer att vilja se alla ytor som tillhör bostaden.

Att homestyla ditt hem inför försäljning kan ge dig en fördel i den konkurrensfyllda fastighetsmarknaden. Oavsett om du anlitar en inredningsexpert eller gör det själv, följ dessa tips för att göra ditt hem mer inbjudande och attraktivt för spekulanter.

LÄS GÄRNA DETTA MED!!